Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa Romeo 156

Здравейте, пиша за първи път в този форум, но смятам, че именно това е мястото от което бих получила най- адеквтно мнение. Не разбирам и грам от техн. състояние на автомобилите, но имам крещяща нужда от помощ!
    Колата ми е Alfa 156, карам я от три години и проблемите ми досега са били малки и решими. Но от половин година, почна да се скапва тотално. В момента най-големия ми проблем е, че според мен колата ми харчи много повече като гориво от преди. При последното ми посещение в сервиз ми смениха ланда сонда, която трябваше да ми реши проблема, но това не се случи. Колата адски много мирише на бензин и отвътре и отвън, освен това и при най-големите Софийски задръствания не загрява и грам, а си стои на минимума. Има моменти в които лампата за горивото си свети и изгасва, а стрелката си варира, където и скимне. Знам, че въпросите с които Ви, занимавам за Вас най-вероятно са глупави, но Ви моля, ако някой от вас прояви човечност да ми помогне поне с мнения, за да знам, какво да искам от техн. в сервизите, а не само да ме премятат заради пола ми . Благодаря предварително

Здравей и добре дошла във форума. Като начало е хубаво да напишеш точно с кой двигател е колата, за да могат колегите да се ориентират по-лесно. по проблема с горивото има вероятност да става въпрос за проблем с дебитомера. По проблема със загряването предполагам термостата на колата е останал отворен и за това не може да достигне работна температура. И двете неща не звучат много страшно и ако се окаже това, което съм предположил, проблемите се решават бързо и не безкрайно скъпо. Качествената диагностика е ключа към решаването им. Има подраздел, в който можеш да намериш координатите на сервизи в София, ако имаш проблем с ориентирането, пиши ми на лично съобщение да ти помогна.

П.П Темата ти е в грешния раздел и ще помоля някой модератор да я премести в правилния, за да я видят повече хора и да си кажат мнението.

П.П за стрелката на горивото - по принцип това е една от "детските" болести на 156,а именно доста неточното отчитане наличното гориво
    Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
    Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
    Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

ето ги сервизите
      http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=26
      алфа ромео 156 1.8 тс -на части
      алфа ромео 164 2.0тс -на части
      нисан примера п10 1,6 16в хечбек
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщение
        Така като четем си е бензинов мотора, но кой точно?
        И понеже има поне няколко проблема тук ... миризмата (може и от цепнато маркуче за обратно гориво да е - ако бензиновите имат такива де... не съм разглеждал ТС скоро, но съм изливал 20 литра нафта за 10 км. от спукано маркуче... умирисах се грозно), температурата (очеваден термостат) и сервиза дето не се е сетил за тях. Ако миризмата е от маркуч... и разхода е там.
        Та за сервизите да препоръчам - Вентура, Екстрим или Рубиг (по азбучен ред да не се сърдят) избирай и отивай.

Колкото до уреда за гориво ... чувствителен е като всички останали уреди, но за сметка на това със собствено мнение ... влияе се от наклона на колата, от тока и от какво ли още не. За да не се мисли особено, като стигне грубо 1/4 стрелката - резервоара до горе и пак така.
        Е след откриването на проблема с миризмата/разхода.
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Миналата година изкарах 10 дена на почивка със смърдяща на бензин кола. Когато слизах от нея при задните калници миришеше доста силно. Градското шофиране беше смрад, но при висока скорост явно завихряше и отнасяше миризмата. Когато се прибрах отидох веднага при адаша и я оставих.
          Оказа се напукана яко основата, с която се захваща бензиновата помпа. /била пластмасова/ Той каза, че не е виждал досега нещо такова. Залепи го!!!! и каза, че може да дяни и една седмица или до края на живота на алфетката.
          Вече година нямам проблем.
          Това, че не може да загрее е термостат почти на 90 %.
          Ползвай сервизите и си свиркай.
          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
          К.М.

Comment

Working...
          X